*** Водещите вечерни новини на 28 март ***   Един много, много

...
*** Водещите вечерни новини на 28 март ***
 
Един много, много
Коментари Харесай

Водещите новини! Шестима екс-военни министри зоват България да окаже военна помощ на Украйна. Среща на Балканските членове на НАТО

*** Водещите вечерни вести на 28 март ***

 

Един доста, доста забавен и значим взор от съветски политически наблюдаващ и историк. 

„ … тази войска в никакъв случай не е умеела да води война. Тя постоянно е засипвала врага с трупове си[…]Ами не умее да води война тази войска. Те могат да водят война единствено с челни офанзиви и големи жертви. Това е всичко.

Затова са тези загуби. И след това се гордеят с тези трупове. Това е пасмина от нарушители или садисти “.

***

Шестима някогашни министри на защитата на България приканват в декларация страната ни да окаже военно-техническа помощ на Украйна.

България би трябвало час по-скоро да стане част от общоевропейския и евроатлантически отговор на експанзията против Украйна и да се включи с каквото е по опциите ни в отбранителните доставки, се показва в декларацията, получена в Българска телеграфна агенция, и подписана от Бойко Ноев, министър на защитата 1994-1995 година и 1999-2001 година, Николай Свинаров, министър на защитата 2001-2005 година, Аню Ангелов, министър на защитата 2010-2013 година, Тодор Тагарев, министър на защитата 2013 година, Велизар Шаламанов, министър на защитата 2014 година, и Николай Ненчев, министър на защитата 2014-2017 година.

***

„ По мотив апелите на български депутат за офанзива с оръжие към министър-председателя и дипломат, упълномощен у нас, декларирам, че сходни изяви са недостойни и неприемливи за член на българското Народно заседание “.

***

Страните от Г-7 отхвърлят настояването на Русия доставките на съветски енергийни първични материали да бъдат плащани в рубли.

„ Министрите на всички страни от Г-7 са изцяло единомислещи, че това би било едностранно и очевидно нарушаване на настоящите контракти ”.

***

Москва разисква проектите си за доставка на газ до вражески страни против заплащане в рубли, само че няма да се занимава с щедрост, в случай че Европа откаже да заплати в съветската валута, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Но несъмнено няма да доставяме газ гратис, това е несъмнено. Едва ли е допустимо и рационално да се занимаваме с щедрост в нашата обстановка “, акцентира той.

***

Някаква ответна реакция вид реплика. Защо?—не е ясно. Както не е ясно и кой се беше юрнал за натам. 

***

Днес в София се състоя срещата на водачите на държави-членки на НАТО от Югоизточна Европа. По покана на премиера Кирил Петков у нас идват министър-председателите на Румъния, Република Северна Македония и Черна гора.

„ Важно е да се координираме, с изключение на на равнище НАТО и Европейски Съюз, и на равнище Балкани. Мечтата ми е да имаме координирани Балкани по всички тематики “, съобщи министър-председателят.

„ Никоя страна не може да се оправи сама “, уточни той и напомни изказванието, което направи и пред американския президент Джо Байдън – точно, че Русия употребява корупцията като инструмент за въздействие на Балканите.

***

„ Поставихме си няколко поетапни цели, които би трябвало да бъдат реализирани. Северна Македония принадлежи и има място в европейското семейство колкото се може по-скоро. Нашето държавно управление е ангажирано да реализира този резултат колкото се може по-експедитивно “.

***

По думите му дейностите на съветската войска в Украйна имат съществено отражение в Югоизточна Европа и съдействието в района е наложително.

***

***

А не в Сочи и Кисловодск…?

***

Да не изостанат и те от руснаците със забраняването

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР